snoubení vína a pokrmů

V současné době se snoubení vína a pokrmů řadí na přední místo v gastronomii a patří k nejsložitějším úkolům sommeliera a šéfkuchaře.

 

 


zlaté pravidlo

Vybíráte-li víno k pokrmům, existuje jedno zlaté pravidlo. Čím je chuť pokrmu delikátnější, tím by mělo být i delikátnější, jemnější víno, zatímco pokrmy výraznější a plnější chuti mohou být doplněny plnějšími a více aromatickými víny.

 

A tak musí sommelier, šéfkuchař, ale i sklepmistr neustále zkoušet, modernizovat a přizpůsobovat se novým trendům, hledat nové chutě, nové snoubení a naslouchat světu, aby nejen uspokojil své zákazníky a hosty,
ale aby jim otevřel bránu do zážitkové, nevšední gastronomie.

 
,,Vína jsou stvořena, aby stejně jako diamanty doplňují prsten, doplňovala jídlo.''
(P. Pons)